Μπουγάτσα σοκολατένια με σφολιάτα βουτύρου Χρυσή Ζύμη

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Ρίχνουμε το 1 λίτρο γάλα, τη βανιλίνη και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις λιώσει η ζάχαρη και ζεσταθεί το γάλα ρίχνουμε από πάνω το σιμιγδάλι σαν βροχή και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.

 

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα δύο υλικά. Αν είναι πολύ σφιχτή η κρέμα, προσθέτουμε και το ½ φλιτζ. γάλα. Βγάζουμε τα φύλλα σφολιάτας βουτύρου από τη συσκευασία τους. Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο ταψί και τοποθετούμε μέσα το ένα φύλλο. Απλώνουμε από πάνω την κρέμα, ώστε να πάει παντού και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Χαράζουμε ελαφρώς με ένα μαχαίρι σε κομμάτια, ώστε να μην μας διαλυθεί η σφολιάτα. Βάζουμε την μπουγάτσα στον φούρνο για 25–30 λεπτά ή να ροδίσει.

 

Αφήνουμε την μπουγάτσα να κρυώσει λίγο και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κακάο που έχουμε κοσκινίσει μαζί.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.