ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/06

 

Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Για τη γέμιση 

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την ζάχαρη το σιμιγδάλι και το αλάτι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει μια βελούδινη κρέμα. Όταν το μείγμα πήξει, αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την βανίλια και το βούτυρο κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Για τη γέμιση 

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ το σκεπάζουμε με μεμβράνη η οποία πρέπει να εφάπτεται με το μείγμα ώστε να μην κάνει κρούστα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς περίπου 40′ -1 ώρα.

Για το φύλλο κρούστας 

Βουτυρώνουμε ένα ταψί περίπου 35Χ25 ή και λίγο μεγαλύτερο. Απλώνουμε στο ταψί 4 φύλλα κρούστας για γλυκά, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Ρίχνουμε την γέμιση και την απλώνουμε καλά σε μια παχύρρευστη στρώση πάχους ενός δακτύλου. Γυρνάμε το περίσσευμα των φύλλων που προεξέχει από το ταψί προς τα μέσα, ώστε να σκεπάσει την κρέμα.

Για το φύλλο κρούστας 

Σκεπάζουμε με ακόμα 4 φύλλα κρούστας Χρυσή Ζύμη ελαφρώς τσαλακωμένα, επίσης βουτυρώνοντας τα ένα-ένα, αλλά τα πάνω φύλλα δεν τα ακουμπάμε με το πινέλο, απλώς ραντίζουμε ώστε να γίνουν τραγανά και αφράτα και να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Γυρίζουμε τα πάνω φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα και τα βάζουμε κάτω από την μπουγάτσα (όπως όταν στρώνουμε το σεντόνι στο κρεβάτι…)

Για τη σφολιάτα 

Απλώνουμε στο ταψί το φύλλο σφολιάτας. Ρίχνουμε την γέμιση και την απλώνουμε καλά σε μια παχυρευστη στρώση πάχους ένα δάχτυλο. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Ενώνουμε τα δύο φύλλα μεταξύ τους πιέζοντας με τα δάχτυλα μας και κόβουμε το περίσσευμα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3.9 / 5. Vote count: 13

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.