ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/04

Για την κρέμα: 

Τοποθετούμε μια μεσαία κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε το γάλα, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς, έτσι ώστε να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το τριμμένο κασέρι και την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά και ανακατεύουμε καλά. Τέλος αλατοπιπερώνουμε.

Για την πίτα: 

Λαδώνουμε πολύ καλά το ταψί μας. Τοποθετούμε 4 φύλλα στο κάτω μέρος λαδώνοντας τα εναλλάξ. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα με το κασέρι.

Για την πίτα: 

Από επάνω τοποθετούμε τα υπόλοιπα 3 φύλλα, αφού τα έχουμε λαδώσει. Γυρνάμε τα φύλλα που περίσσεψαν περιμετρικά, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε έναν κόθρο.

Για την πίτα: 

Λαδώνουμε καλά την επιφάνεια της πίτας και χαράζουμε σε κομμάτια. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.