ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Ξεπαγώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (το άλλο το κρατάμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση). Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε για 3-4 λεπτά τις λωρίδες του μπέικον, να φύγει το πολύ λίπος. Βγάζουμε το μπέικον από το τηγάνι και το ψιλοκόβουμε. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι με το αβγό και το κασέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το πιπέρι.

 

Ξετυλίγουμε το φύλλο σφολιάτας και το απλώνουμε σε μια καθαρή, επίπεδη επιφάνεια. Απλώνουμε τη γέμιση κατά μήκος της μίας από τις μεγαλύτερες πλευρές του φύλλου, φροντίζοντας να αφήσουμε λίγο κενό στις άκρες για να μην ξεχειλίσει η γέμιση. Τυλίγουμε τη σφολιάτα σε σφιχτό ρολό και το ακουμπάμε στο ταψί, με το σημείο όπου ενώνεται η σφολιάτα προς τα κάτω για να μην ανοίξει στο ψήσιμο.

 

Αλείφουμε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας με τον αραιωμένο κρόκο. Ψήνουμε το ρολό για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.