ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/05

 

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, μέχρι να ξανθύνουν. Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, να γίνει σπυρωτός.

 

Ρίχνουμε τον αραιωμένο ντοματοπελτέ, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον μαϊντανό και την κανέλα.

 

Αφήνουμε να σιγοβράσει ο κιμάς σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πιει τα υγρά του και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα και μουσκεύουμε τα παξιμάδια. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά.

 

Στύβουμε τα παξιμάδια και τα ρίχνουμε στον μαγειρεμένο κιμά μαζί με τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα, αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.

 

Απλώνουμε τη γέμιση, τη στρώνουμε και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντάς τα ένα-ένα με ελαιόλαδο. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε στους 180–200°C για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.