Η Μακαρονόπιτα Αιτωλοακαρνανίας είναι μια κλασική παραδοσιακή συνταγή που συνδυάζει ζυμαρικά, φέτα και μοσχοκάρυδο με τραγανή, χρυσαφένια ζύμη. Ένα πιάτο γεμάτο γεύση και ζεστασιά, ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας.
Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό al dente.
Τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τη φέτα.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τα αβγά, περιχύνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά.
Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και με ένα πινελάκι αλείφουμε καλά το ταψί μας. Απλώνουμε 4 φύλλα στο ταψί αλείφοντάς τα ένα-ένα με το μείγμα βουτύρου – ελαιολάδου.
Προσθέτουμε τη γέμιση και επαναλαμβάνουμε τη διαδικά=ασία με τα υπόλοιπα 3 φύλλα. Κόβουμε περιμετρικά τα φύλλα που περισσεύουν και δημιουργούμε έναν μικρό κόθρο.
Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 0 / 5. Vote count: 0
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.