Πλεξούδες με Πολύχρωμες Πιπεριές και Φέτα με σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Ξεπαγώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (το άλλο το κρατάμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση). Σοτάρουμε τις πιπεριές στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν καλά. Αφήνουμε να κρυώσουν και τις χωρίζουμε σε 6 μέρη. Στρώνουμε τα φύλλα της σφολιάτας στον πάγκο και κόβουμε το καθένα κατά πλάτος σε τρεις λωρίδες.

 

Παίρνουμε μία-μία τις λωρίδες, τις τοποθετούμε οριζόντια μπροστά μας και απλώνουμε ένα μέρος από το τυρί, κατά μήκος, αφήνοντας 1 εκ. περιθώριο στις άκρες. Τοποθετούμε ένα μέρος από τις χρωματιστές λωρίδες πιπεριάς κατά μήκος και πάνω από το μείγμα του τυριού. Αλείφουμε τις άκρες κάθε λωρίδας σφολιάτας με νερό και τυλίγουμε σε ρολό με φορά από κάτω προς τα επάνω. Πιέζουμε τις άκρες να κλείσουν. Παίρνουμε τις άκρες από τις τρεις λωρίδες και τις πιέζουμε να κολλήσουν μεταξύ τους. Πλέκουμε τις λωρίδες σε πλεξούδα, και στο τέλος πιέζουμε τις άλλες άκρες για να κολλήσουν. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις άλλες τρεις λωρίδες.

 

Τοποθετούμε τις δύο πλεξούδες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τις αλείφουμε με κρόκο αβγού και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45 λεπτά στη χαμηλή σχάρα του φούρνου.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.