ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/05

Σιρόπι: 

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 5 λεπτά (από τη στιγμή που ξεκίνησε ο βρασμός), ή μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Πίτα: 

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και αλείφουμε με πινέλο ένα ταψάκι. Παίρνουμε 6 φύλλα κρούστας και τα βάζουμε στο ταψάκι ελαφρώς σουρωμένα, βουτυρώνοντας τα ένα-ένα και πασπαλίζοντας με τη ζάχαρη και την κανέλα.

Πίτα: 

Ψήνουμε τα φύλλα στους 180° C για περίπου 10 λεπτά. Σε ένα μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα των πορτοκαλιών, το κονιάκ και το γιαούρτι με τη σόδα και τέλος, σιγά-σιγά ρίχνουμε το σπορέλαιο. Έπειτα, βάζουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.

Πίτα: 

Παίρνουμε τα υπόλοιπα φύλλα, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα της κρέμας. Τα πιέζουμε να ενσωματωθούν με την κρέμα ώστε να ποτιστούν από το μείγμα. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, αδειάζουμε μέσα το μείγμα με την κρέμα και τα φύλλα, το στρώνουμε ομοιόμορφα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά.

Πίτα: 

Όταν βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο το σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.