ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/09

 

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους, τις βουτάμε σε νερό με λεμόνι για να μην μαυρίσουν, τις στεγνώνουμε λίγες – λίγες και τις σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά με 4–5 κ. σούπας ελαιόλαδο.

 

Αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

 

Χτυπάμε τα αβγά και ρίχνουμε τη φέτα, τις μελιτζάνες και τον βασιλικό.

 

Απλώνουμε τα φύλλα και τα λαδώνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

 

Σε κάθε φύλλο αλείφουμε λίγη πάστα χαρίσας, βάζουμε 4 κουταλιές γέμιση κατά μήκος της μεγάλης πλευράς, διπλώνουμε τις άκρες και τυλίγουμε σε ρολό.

 

Επαναλαμβάνουμε με όλα τα φύλλα. Τοποθετούμε τα φύλλα το ένα δίπλα στο άλλο.

 

Χαράζουμε κάθε ρολό σε τρία μέρη και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

 

Ψήνουμε για 30–35 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν.

 

Αφήνουμε για 10–15 λεπτά να κρυώσουν και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.
Η συνταγή δημοσιεύθηκε αρχικά στο περιοδικό ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ τ. Σεπτεμβρίου 2024
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.