ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/06

Για τη ζύμη 

Αφήνουμε τη σφολιάτα σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ξεπαγώσει πλήρως.

Για τη ζύμη 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για την γέμιση και αφήνουμε στην άκρη. Ανοίγουμε την σφολιάτα σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και με έναν πλάστη την ανοίγουμε λίγο ώστε να ενωθεί καλά.

Για τη σύνθεση 

Τοποθετούμε την μισή γέμιση στην σφολιάτα αφήνοντας 1 κενό 1 εκ. περιμετρικά. Τυλίγουμε σε ρολό κατά μήκος ή πλάτος, αρκετά σφιχτά. Με την ένωση προς τα κάτω, κόβουμε το ρολό σε 12 φέτες.

Για τη σύνθεση 

Στρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί με λαδόκολλα και τοποθετούμε τα ρολάκια δίπλα δίπλα, καλό είναι να ακουμπάνε μεταξύ τους.
Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Επαναλαμβάνουμε με την δεύτερη σφολιάτα και την υπόλοιπη γέμιση και ψήνουμε στο ίδιο ή σε όμοιο σκεύος.

Για το γλάσσο 

Για να φτιάξουμε το γλάσο, ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ ή με σύρμα μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη υφή. Όταν κρυώσουνε τα ρολάκια, περιχύνουμε με το γλάσο και σερβίρουμε.

Video 

Δείτε το video για τα Ρολάκια κανέλας  εδώ: https://youtube.com/shorts/zymDVkItZ-Y
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.7 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.