Μπουρεκάκια με Μήλα, Αχλάδια και Κανέλα με Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σιγοβράζουμε τα μήλα, τα αχλάδια, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά σε κατσαρόλα χωρίς νερό για 5-7 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα. Αν έχουν βγάλει πολλά υγρά, διαλύουμε 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ σε 3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό και το ρίχνουμε στο μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει.

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας. Απλώνουμε κάθε φύλλο σφολιάτας στον πάγκο και το χαράζουμε στη μέση κατά μήκος και έπειτα σε 4 κομμάτια κατά πλάτος, ώστε να έχουμε συνολικά 8 κομμάτια. Βάζουμε από λίγη γέμιση σε κάθε κομμάτι σφολιάτας και το τυλίγουμε σε ρολό, φροντίζοντας να αλείψουμε πρώτα με λίγο νερό τις άκρες για να κολλήσουν μεταξύ τους και να μην φύγει το περιεχόμενο.

 

Ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να χρυσίσουν. Σερβίρουμε αφού πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.