Σαραγλί με ξηρούς καρπούς και σοκολάτα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/05

 

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετείτε όλα τα υλικά για το σιρόπι, την ζάχαρη, το νερό, την γλυκόζη, τις φλοίδες από 1 λεμόνι και το ξυλάκι κανέλας. Τοποθετείτε το κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και το αφήνετε να βράσει για 4-5 λεπτά. Αποσύρετε το σιρόπι από την φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Τοποθετείτε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το βούτυρο σε πολύ σιγανή φωτιά να λιώσει. Μόλις λιώσει το αφήνεται λίγο να ηρεμήσει και χωρίζετε προσεχτικά το καθαρό λιπαρό στοιχείο από την πρωτεΐνη, την λευκή ουσία που είναι βρίσκετε στο κάτω μέρος της κατσαρόλας. Αυτό το βούτυρο λέγεται clarifie.

 

Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε τα καρύδια και τα φουντούκια και τα χτυπάτε μέχρι να σπάσουν αρκετά καλά, χωρίς να είναι εντελώς σκόνη. Τοποθετείτε τους ξηρούς καρπούς σε ένα μπολ, προσθέτετε την τριμμένη κουβερτούρα, την βανίλια, την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύετε πολύ καλά. Σε ένα καθαρό και στεγνό πάγκο τοποθετείτε ένα φύλλο κρούστας, τοποθετείτε τον μικρό πλάστη στα ¾ του φύλλου, γυρνάτε το φύλλο προς τα μέσα, πασπαλίζετε με το μείγμα των ξηρών καρπών και περιχύνετε με το βούτυρο clarifie. Τυλίγετε το φύλλο σε ρολό, πιέζετε τις 2 μεριές προς τα μέσα, το αφαιρείτε από το μικρό πλάστη και το τοποθετείτε στο ταψί.

 

Επαναλαμβάνετε την διαδικασία μέχρι να γεμίσει το ταψί και βουτυρώνετε με το υπόλοιπο βούτυρο clarifie. Ψήνετε τα σαραγλί σε προθερμασμένο φούρνο στους 150ο C, στον αέρα, για περίπου 45-50 λεπτά. Όταν τα σαραγλί είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον φούρνο και περιχύνετε τα ζεστά σαραγλί με το ζεστό σιρόπι.

 

Αφήνετε τα σαραγλί να πιούν το σιρόπι και σερβίρετε σε μικρά ατομικά πιατάκια με λίγη φρεσκοτριμμένη κανέλα από πάνω.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.