Σαραγλάκια πολίτικα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/05

Για το φύλλο 

Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Για τα σαραγλάκια 

Ανακατεύουμε τα καρύδια με τα φιστίκια, τα αμύγδαλα, την κανέλα και το γαρίφαλο. Λιώνουμε το βούτυρο με το σησαμέλαιο. Στρώνουμε τα φύλλα κρούστας δυο δυο, το ένα επάνω στο άλλο, βουτυρώνοντάς τα καλά ενδιάμεσα. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με αρκετό από το μείγμα των ξηρών καρπών.

Για τα σαραγλάκια 

Τυλίγουμε τα φύλλα σε ρολά ξεκινώντας από τη μεγάλη πλευρά. Κό- βουμε τα ρολά με κοφτερό μαχαίρι σε 6 κομμάτια μήκους 5-6 εκ. Τα τοποθουμείτε σε βουτυρωμένο ταψί το ένα κολλητά στο άλλο. Ψήνουμε 40’-45’ περίπου στους 200ο C, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Για το σιρόπι 

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά 5’-8’, μέχρι να δέ- σει καλά. Περιχύνουμε τα σαραγλάκια αμέσως μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο. Τα πασπαλίζουμε με ψίχα από φιστίκια ή αμυγδαλόψιχα. Τα αφήνουμε να σταθούν μέχρις ότου απορροφήσουν όλο το σιρόπι και κρυώσουν εντελώς. Τοποθουμε τα γλυκά σε πιατέλα και σερβίρουμε.

Tip 

Οι παλιές νοικοκυρές για να δώσουν στα σαραγλάκια το χαρακτηριστικό σχήμα ράντιζαν το φύλλο με τη γέμιση και τα τύλιγαν σε ρολά με τον πλάστη, σφιχτά. Τραβούσαν απότομα τον πλάστη και το φύλλο «σούρωνε», δηλαδή μάζευε και έκανε δίπλες.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.