Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Σιρόπι: Ζεσταίνουµε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζουµε για 3΄ από τη στιγµή που πάρουν βράση. Αφήνουµε στην άκρη να κρυώσει το σιρόπι.
Ανοίγουµε τα Φύλλα Κρούστας για Γλυκά Χρυσή Ζύµη στον πάγκο µας και τα τοποθετούµε µε τη µικρή πλευρά τους µπροστά µας. Τα κόβουµε κάθετα σε 3 λωρίδες.
Σε ένα µπολ ανακατεύουµε τα καρύδια και τα φιστίκια µε τα µπαχαρικά και τη φρυγανιά.
Βουτυρώνουµε τις λωρίδες του φύλλου κρούστας ανά δύο, βάζουµε γέµιση στην άκρη και κλείνουµε καλά σε τρίγωνο.
Τα τοποθετούµε σε ένα µεγάλο βουτυρωµένο ταψί, τα βουτυρώνουµε καλά και τα τοποθετούµε στο ψυγείο για 30΄.
Τα ψήνουµε για 40΄ στους 180οC ή µέχρι να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανά.
Τα περιχύνουµε µε το κρύο σιρόπι όπως είναι στο ταψί αμέσως µόλις βγουν από τον φούρνο χρησιμοποιώντας µια κουτάλα για σούπες και τα πασπαλίζουμε µε επιπλέον φιστίκι Αιγίνης ψιλοτριµµένο.
Η συνταγή δημοσιεύθηκε αρχικά στο περιοδικό Cantina τ. Σεπτεμβρίου 2024
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 0 / 5. Vote count: 0
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.