ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/06

 

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

 

Τοποθετούμε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Προσθέτουμε το σπανάκι, σε δόσεις, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί καλά το σπανάκι και όταν είναι έτοιμο το τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε να σουρώσει και να κρυώσει.

 

Όταν το σπανάκι στραγγίξει και κρυώσει, το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα μυρωδικά, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το μυρώνι και τις καυκαλήθρες μαζί με το καλαθάκι Λήμνου, χοντροσπασμένο, και τα αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά και προσεκτικά.

 

Σε ένα ορθογώνιο αντικολλητικό ταψί, 35×30 εκ. περίπου, στρώνουμε 4 χωριάτικα φύλλα, περνώντας το κάθε ένα ξεχωριστά με ελαιόλαδο. Στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού τη γέμιση με το σπανάκι και τοποθετούμε από πάνω τα υπόλοιπα χωριάτικα φύλλα, περνώντας πάλι με ελαιόλαδο το κάθε ένα ξεχωριστά.

 

Κόβουμε ελαφρώς τα φύλλα από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C, πάνω κάτω αντιστάσεις, για 45-50 λεπτά. Όταν η σπανακόπιτα είναι έτοιμη, την αποσύρουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψουμε.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.