Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Αφήνουμε το φύλλο κρούστας να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ανακατεύουμε τους ξηρούς καρπούς, την κανέλα και τη ζάχαρη. Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας στην επιφάνεια εργασίας, το αλείφουμε με λίγο λάδι και το διπλώνουμε στη μέση κατά μήκος. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα ζύμης για να σχηματίσουμε παραλληλόγραμμα κομμάτια ζύμης. Μοιράζουμε από πάνω σε ίσες ποσότητες τους ξηρούς καρπούς.
Αλείφουμε τα πλαϊνά του φύλλου με λάδι και τυλίγουμε σε αυτό την μπανάνα. Φέρνουμε προς τα μέσα τις άκρες και συνεχίζουμε να τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό. Αλείφουμε την ένωση με λάδι, ώστε να κλείσει. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα. Τα τοποθετούμε σε ρηχό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν. Τα αποσύρουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
Για να κάνουμε το σιρόπι, τοποθετούμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά να πάρουν βράση. Σιγοβράζουμε ώσπου να δέσει το σιρόπι. Περιχύνουμε τα spring rolls με το σιρόπι, πασπαλίζουμε με λίγους ξηρούς καρπούς και σερβίρουμε.
Δείτε την τεχνική σιροπιάσματος στο ειδικό βίντεο που έφτιαξε η Χρυσή Ζύμη εδώ.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 3 / 5. Vote count: 2
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.