Στριφτές Τυρόπιτες Κουρού με φέτα και δυόσμο

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/11

Για το φύλλο 

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Για τη γέμιση 

Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα και τη σπάμε με ένα πιρούνι.  

Για τη γέμιση 

Προσθέτουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το ξύσμα από το λεμόνι, το τυρί κρέμα, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη. 

Για τη σύνθεση 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.

Για τη σύνθεση 

Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας μας και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.

Για τη σύνθεση 

Κόβουμε τρεις λωρίδες από τη μικρή πλευρά έτσι ώστε να έχουμε συνολικά 6 λωρίδες.

Για τη σύνθεση 

Από κάθε κομμάτι φύλλου κόβουμε κατά μήκος μικρές λωρίδες 2-3 εκ. μήκος και 1 εκ. πάχος.

Για τη σύνθεση 

Απλώνουμε τη γέμιση κατά μήκος του κάθε φύλλου στο σημείο που δεν το έχουμε κόψει και απλώνουμε τον κρόκο με το νερό στις λωρίδες.

Για τη σύνθεση 

Ρολάρουμε από την πλευρά της γέμισης και στη συνέχεια τυλίγουμε σε σαλιγκάρι.

Για τη σύνθεση 

Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα, αλείφουμε με τον υπόλοιπο κρόκο, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για 40-50 λεπτά.

Για τη σύνθεση 

Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 1.4 / 5. Vote count: 7

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.