Η τάρτα με μανιτάρια και γραβιέρα Κρήτης συνδυάζει πλούσια και αυθεντική γεύση. Τα μανιτάρια ψήνονται ώστε να απελευθερώσουν όλο τους το άρωμα, ενώ τα φρέσκα σπαράγγια δίνουν μια δροσερή νότα που ισορροπεί ιδανικά με την κρεμώδη βάση από τυρί κρέμα. Η γραβιέρα Κρήτης, με την ξεχωριστή της νοστιμιά, απογειώνει τη γέμιση, ενώ η Ζύμη Κουρού Χρυσή Ζύμη εξασφαλίζει τέλειο, σταθερό και νόστιμο αποτέλεσμα.
Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Αφήνουμε το ένα φύλλο ζύμης κουρού Χρυσή Ζύμη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. (Κρατάμε το δεύτερο της συσκευασίας για μελλοντική χρήση). Προετοιμάζουμε μία φόρμα τάρτας με λίγο ελαιόλαδο και στρώνουμε το φύλλο ζύμης με τα δάχτυλα. Με ένα μαχαίρι κόβουμε όπου περισσεύει περιμετρικά. Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε τα λαχανικά. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια στα τέσσερα. Το ίδιο κάνουμε και με τα σπαράγγια, κόβοντάς τα στη μέση. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά.
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, τα αβγά και το γάλα μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κασέρι, τη γραβιέρα και τα λαχανικά που ψήσαμε. Αδειάζουμε το μίγμα στην τάρτα.
Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά στους 180°C, μέχρι να ροδίσει όμορφα η τάρτα. Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Αρχικός συντάκτης : Glow, Τεύχος Νοέμβριου
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 0 / 5. Vote count: 0
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.