ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/08

Για το φύλλο 

Βγάζουμε το ένα Φύλλο Ζύμη Κουρού από την κατάψυξη και το αφήνουμε τυλιγμένο σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 2 ώρες, μέχρι να ξεπαγώσει καλά. Φυλάμε το άλλο στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.

Για το φύλλο 

Πιέζουμε το φύλλο ομοιόμορφα σε ταρτιέρα διαμέτρου 23 εκ. με αποσπώμενη βάση, περασμένη με φυτικό βούτυρο, έτσι ώστε να την καλύψει καλά (κόβουμε τυχόν περισσεύματα από τα τοιχώματα).

Για το φύλλο 

Τρυπάμε τη ζύμη παντού στη βάση με ένα πιρούνι και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Επειτα την καλύπτουμε με λαδόκολλα, γεμίζουμε με φασόλια και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 15 λεπτά.

Για το φύλλο 

Αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τα φασόλια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 4-5 λεπτά. Την αποσύρουμε από τον φούρνο και τη βγάζουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσει.

Για την τάρτα 

Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα κάσιους. Τα χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με το γάλα καρύδας, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το τζίντζερ και το κάρδαμο μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Για την τάρτα 

Βάζουμε την κουβερτούρα μαζί με το σιρόπι σφενδάμου σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να λιώσει, ανακατεύοντας.
Τη ρίχνουμε στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να έχουμε ένα απαλό μείγμα. Το τοποθετούμε στο ψυγείο και ανακατεύουμε περίπου κάθε 20 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη υφή.

Για την τάρτα 

Ρίχνουμε τη γέμιση στην τάρτα και τη βάζουμε στο ψυγείο, ώστε να σφίξει. Τη σερβίρουμε, γαρνίροντας προαιρετικά με φέτες πορτοκαλιού και φυλλαράκια δυόσμου.

Tip! 

Αν περισσέψει γέμιση, την σερβίρουμε σε ατομικά γυάλινα βαζάκια.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3.5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.