Τηγανιτές χορτόπιτες

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/04

Για το φύλλο 

Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Για τη γέμιση 

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα σπανάκι, τα πράσα και τα κρεμμυδάκια. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το λάδι. Προσθέτουμε το σπανάκι και το πράσο. Τα αφήνουμε να σοταριστούν μέχρι να πιουν όλο το νερό τους. Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε τα χόρτα να κρυώσουν. Ανακατεύουμε με τη φρυγανιά και τον άνηθο.

Για τη σύνθεση 

Στρώνουμε τα φύλλα δύο δύο βουτυρωμένα. Τα κόβουμε σε λωρίδες, βάζοντας στις άκρες λίγη γέμιση. Τα τυλίγουμε σε τρίγωνα ή ορθογώνια πιτάκια και τα τηγανίζουμε στο καλαμποκέλαιο. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε.

Δείτε ακόμη 

Σας αρέσουν τα πιτάκια με λαχανικά: Δοκιμάστε και τα Αγκιναροπιτάκια με Μάραθο και Μυζήθρα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.