Χόρτα απ’ όλη την Ελλάδα, μέσα σε τραγανό Φύλλο Κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη! Να πώς μια εύκολη και γρήγορη συνταγή μπορεί να ανεβάσει επίπεδο τον μπουφέ σας!
Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
10 φύλλα κρούστας Xρυσή Ζύμη
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Για τη γέμιση
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα σπανάκι, τα πράσα και τα κρεμμυδάκια. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το λάδι. Προσθέτουμε το σπανάκι και το πράσο. Τα αφήνουμε να σοταριστούν μέχρι να πιουν όλο το νερό τους. Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε τα χόρτα να κρυώσουν. Ανακατεύουμε με τη φρυγανιά και τον άνηθο.
Για τη σύνθεση
Στρώνουμε τα φύλλα δύο δύο βουτυρωμένα. Τα κόβουμε σε λωρίδες, βάζοντας στις άκρες λίγη γέμιση. Τα τυλίγουμε σε τρίγωνα ή ορθογώνια πιτάκια και τα τηγανίζουμε στο καλαμποκέλαιο. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε.