Λεμονόπιτα

Λεμονόπιτα

Για 6-8 μερίδες
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αβγά, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να γίνουν ένας πηχτός χυλός.

Βήμα 2

Κόβετε τα Φύλλα κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη με ένα ψαλίδι σε μικρά κομματάκια, τα ρίχνετε μέσα στο μπολ με το μίγμα και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 3

Βουτυρώνετε ένα ταψί, ρίχνετε το μίγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 30’- 40’. Για το σιρόπι: Σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βράζετε τα υλικά για το σιρόπι μέχρι να δέσει ελαφρά. Οταν κρυώσει η πίτα, ρίχνετε το ζεστό σιρόπι.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

 

  • 1 γιαούρτι πλήρες 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λιωμένο βιτάμ
  • 4 αβγά
  • ξύσμα από 3 λεμόνια χυμός ενός λεμονιού
  • 2 κουταλάκια του γλυκού
  • μπέικιν πάουντερ 2 βανίλιες για το σιρόπι
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού νερό
  • χυμός ενός λεμονιού