Στριφτά μπουγατσίνια

Στριφτά μπουγατσίνια

Προετοιμασία: 15' / Ψήσιμο: 15-17'
Για 20 μπουγατσίνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Βήμα 1

Φτιάξτε την κρέμα. Βάλτε μια μικρή κατσαρόλα με 480ml γάλα σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. Σε ένα με- γάλο μπολ ρίξτε τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τους κρόκους και το υπόλοιπο γάλα και ανακατέψτε με έναν αυ- γοδάρτη να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το ζεστό γάλα και συνεχίστε το ανακάτεμα. Γυρίστε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και συνεχίστε το ανακάτεμα με τον αυγοδάρτη μέχρι η κρέμα να πήξει. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει για περίπου 30΄. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C, στον αέρα.

Βήμα 2

Στρώστε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος μια λαμαρίνα φούρνου. Απλώστε το ένα φύλλο σφολιάτας βουτύρου ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Αδειάστε τη μισή κρέμα στη μια πλευρά του φύλλου κατά μήκος και ισιώστε την επιφάνειά της με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Σκεπάστε την κρέμα με το άλλο μισό φύλλο και τοποθετήστε από πάνω το δεύτε- ρο φύλλο σφολιάτας βουτύρου ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ. Απλώστε την υπόλοιπη κρέμα και επαναλάβετε τη δι- αδικασία. Με ένα αιχμηρό μαχαίρι κόψτε τα φύλλα κάθετα, σε λωρίδες πάχους 1,5 εκ. Στρίψτε με τα χέρια σας ελαφρώς τις λωρίδες και τοποθετήστε τις στη λαμαρίνα, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους.

Βήμα 3

Ψήστε τα μπουγατσίνια στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 15΄-17΄, μέχρι να πάρουν χρώμα. Αποσύ- ρετε από τον φούρνο και μεταφέρετε τα μπουγατσίνια σε μια πιατέλα. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και κα- νέλα και σερβίρετε.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 10 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις για πασπάλισμα

Για την κρέμα

  • 540ml γάλα πλήρες αγελαδινό
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κρόκους αυγών μεσαίου μεγέθους (40 γρ.)

Για το πασπαλισμα

  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 10 γρ. κανέλα σε σκόνη