Τάρτα με κρέμα αμυγδάλου και αχλάδια

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/04

Για το φύλλο 

Ξεπαγώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (το άλλο το κρατάμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση).

Για τα αχλάδια 

Καθαρίζουμε τα αχλάδια και αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη βανιλίνη και τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να πάρει βράση ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αχλάδια και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα αχλάδια. Προσέχουμε να μη λιώσουν, πρέπει να παραμείνουν σκληρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν στο σιρόπι τους. Κατόπιν τα κόβουμε κατά μήκος και έπειτα σε λεπτές φέτες. Τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν πολύ καλά.

Για την κρέμα αμυγδάλου 

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου και τη βανιλίνη. Προσθέτουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.

Για την σύνθεση 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα και απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας φροντίζοντας να καλύψει και τα τοιχώματα. Κόβουμε τη ζύμη που περισσεύει. Απλώνουμε την κρέμα αμυγδάλου. Τοποθετούμε τα κομμένα αχλάδια κυκλικά, ξεκινώντας από τα εξωτερικά τοιχώματα με τις μεγαλύτερες φέτες και προχωρώντας προς τα μέσα με τις μικρότερες. Ψήνουμε στον αέρα για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η τάρτα μας. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3.3 / 5. Vote count: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.