Τυρόπιτα καταΐφι

Τυρόπιτα καταΐφι

Για 8-10 μερίδες
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190ο C στον αέρα. Σε ένα μπολ τρίβουμε το μετσοβόνε, βάζουμε τη γκούντα, την παρμεζάνα, τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη. Ξάνουμε πολύ καλά το καταΐφι μας μέχρι να πάρει μια αέρινη υφή.

Βήμα 2

Αλείφουμε με βούτυρο ένα πυρέξ 25×35 εκ. και απλώνουμε το μισό καταΐφι σε όλη την επιφάνειά του. Απλώνουμε όλη γέμιση πάνω από το καταΐφι φροντίζοντας να αφήσουμε ένα κενό 1 εκ. περιμετρικά. Απλώνουμε το υπόλοιπα καταΐφι και απλώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να σταματήσουμε την υπόλοιπη διαδικασία και να ψήσουμε την τυρόπιτα στους 160°C για 1 ώρα.

Βήμα 3

Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Περιχύνουμε πάνω από την τυρόπιτα με τη βοήθεια μιας κουτάλας. Πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας για να απορροφηθεί όλη η υγρασία από το καταΐφι. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε επιπλέον για 30 λεπτά. Αφήνουμε 10-15 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.

  • 150 γρ. μετσοβόνε
  • 200 γρ. γκούντα τριμμένη
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 400 γρ. φέτα
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 4 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο