Τυρόπιτα κιουνεφέ με κρεμώδη τυριά, λεμονοθύμαρο και φιστίκια Αιγίνης

Τυρόπιτα κιουνεφέ με κρεμώδη τυριά, λεμονοθύμαρο και φιστίκια Αιγίνης

1 ώρα & 30 λεπτά
Για 10 μερίδες
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°-180°C.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης. «Ξαίνουμε» το φύλλο καταΐφι με τα χέρια ώστε να χωριστούν οι ίνες του και να αφρατέψει. Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί και βάζουμε εκεί το μισό καταΐφι. Το περιχύνουμε με το μισό βούτυρο. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο φύλλο και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.

Βήμα 3

Ψήνουμε για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για τη βάση

  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο + λίγο ακόμη για το ταψί
  • Φιστίκια Αιγίνης, για το σερβίρισμα

Για τη γέμιση

  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. κατίκι Δομοκού
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 300 γρ. φέτα μαλακή
  • 1 κρόκος αβγού
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • Αλάτι, αν χρειαστεί
  • 1 κ.γ. λεμονοθύμαρο
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλμυρές
Πίτες