Τυρόπιτα με Κουκουνάρια και Σταφίδες σε χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά. Αποσύρουμε και μόλις κρυώσουν λίγο προσθέτουμε τις σταφίδες, τα τυριά, τα χτυπημένα αβγά, τα κουκουνάρια, τα μυρωδικά, το κύμινο και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

 

Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα ένα-ένα αλείφοντάς τα με ελαιόλαδο. Απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα αφού τα λαδώσετε και αυτά με τον ίδιο τρόπο. Κόβουμε τα περισσεύματα των πάνω φύλλων και γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων της βάσης.

 

Πασπαλίζουμε με μαυροκούκι και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.