Ανάλαφρη πίτα με σολομό, κολοκυθάκια, τζίντζερ και λάιμ

Ανάλαφρη πίτα με σολομό, κολοκυθάκια, τζίντζερ και λάιμ

για 6 - 8 άτομα άτομα
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε τα φύλλα και τοποθετείτε το ένα πάνω στο άλλο σε καλά λαδωμένο ταψί. Τα τρυπάτε και τα ψήνετε για 12 – 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

Βήμα 2

Πλένετε και κόβετε τα κολοκυθάκια σε λεπτά μπαστουνάκια και τα μαρινάρετε σε ένα μπολ με το αλάτι, το σησαμέλαιο και τον χυμό από 1 λάιμ. Βάζετε το φιλέτο σολομού με το τζίντζερ και τον χυμό από μισό λάιμ σε λαδόκολλα και το ψήνετε για 12 λεπτά. Όταν κρυώσει το σπάτε σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύετε το γιαούρτι με τον υπόλοιπο χυμό λάιμ και το wasabi και τα απλώνετε στην τάρτα. Βάζετε τα κομμάτια σολομού από πάνω.

Βήμα 3

Σουρώνετε το κολοκύθι από τα ζουμιά του, και γαρνίρετε την πίτα. Πασπαλίζετε με ξύσμα λάιμ και κόλιανδρο και σερβίρετε. Μπορείτε να πασπαλίσετε και με 1 κ. γλυκού παπαρουνόσπορο.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 80 ml. ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
  • 1 φιλέτο σολομού (300 – 350 γρ.)
  • 2 εκ. ρίζα τζίντζερ ψιλοκομμένη
  • χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ
  • 2 κολοκυθάκια τρυφερά
  • φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 κ. γλυκού σησαμέλαιο
  • λίγο παπαρουνόσπορο (προαιρετικά)
  • 2 κ. γλυκού wasabi (προαιρετικά)