Μπακλαβάς με φιστίκια

Μπακλαβάς με φιστίκια

2 ώρες
Για 2 ταψιά
Mέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Mέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Ανακατεύετε όλα τα υλικά της γέμισης, φιστίκια, αμύγδαλα, ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλο και ξύσμα πορτοκαλιού. Σε καλά βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί  (28 εκ. διαμ.) στρώνετε 3-4 φύλλα αλείφοντας ανάμεσά τους με βούτυρο. Ρίχνετε λίγη γέμιση, μετά πάλι 2 φύλλα βουτυρωμένα, γέμιση και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσετε το μισό από το υλικό της γέμισης. Τελειώνετε με 3 φύλλα.

Βήμα 2

Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζετε και το δεύτερο στρογγυλό ταψί. Χαράζετε σε τριγωνικά κομμάτια και πασπαλίζετε με φιστίκια Αιγίνης.

Βήμα 3

Ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο και περιχύνετε τον μπακλαβά. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο (150°-160°C) 2 ώρες περίπου, μέχρις ότου ροδίσει η επιφάνεια.

Βήμα 4

Σ’ ένα κατσαρολάκι αναμειγνύετε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζετε μέχρι να δέσει. Αφαιρείτε τη φλούδα του λεμονιού και περιχύνετε τα δύο ταψιά με τον μπακλαβά όσο είναι ζεστός.

Δείτε την τεχνική σιροπιάσματος στο ειδικό βίντεο που εφτιαξε η Χρυσή Ζύμη:

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 πακέτο Φύλλο Κρούστας για Γλυκά Χρυσή Ζύμη
1/2 κιλό βούτυρο, λιωμένο
6 φλιτζάνια του τσαγιού φυστίκια Αιγίνης , χοντροκομμένα
2 φλιτζάνια του τσαγιού αμύγδαλα, ασπρισμένα, χοντροκομμένα
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα σκόνη
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλία της σούπας γαρίφαλα σκόνη

Για το σιρόπι 
1 κιλό ζάχαρη
2 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
βανίλια: λίγη
λεμόνι: η φλούδα του

Για το γαρνίρισμα
φιστίκια: Αιγίνης χοντροκομμένα

Όμορφες σπιτικές στιγμές απόλαυσης και ζεστασιάς!

Χρυσή Ζύμη