Μιλφέϊγ στο ποτήρι με σοκολάτα και βατόμουρα

Μιλφέϊγ στο ποτήρι με σοκολάτα και βατόμουρα

40 λεπτά
Μέτριας Δυσκολίας
Για 4-6 ποτήρια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για 4-6 ποτήρια

Βήμα 1

Απλώνετε το φύλλο σφολιάτας σε χαρτί φούρνου ή σε αντικολλητικό ταψί φούρνου και το πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Τρυπάτε το φύλλο στην επιφάνεια με ένα πιρούνι. Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C (με αέρα) για 20 λεπτά. Το αναποδογυρίζετε με προσοχή και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 20 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα και να τρίβεται εύκολα. Αφήνετε να κρυώσει καλά όσο ετοιμάζετε τη γέμιση.

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα. Όταν πάρει βράση, το αποσύρετε. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αβγό και τους κρόκους. Προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε καλά. Ξαναβάζετε την κρέμα στη φωτιά μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει, ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε την κουβερτούρα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Βάζετε την κρέμα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για 1 ώρα περίπου.

Βήμα 3

Λίγο πριν σερβίρετε, σπάτε τη σφολιάτα με τα χέρια σε μικρά κομμάτια και μοιράζετε τα 2/3 σε ποτήρια. Με τη βοήθεια κορνέ ή με κουτάλι μοιράζετε την κρέμα σοκολάτας. Γαρνίρετε με τα βατόμουρα και πασπαλίζετε κάθε γλυκό με τα υπόλοιπα φύλλα σφολιάτας.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 φύλλο Σφολιάτα ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
2 – 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη

Για την κρέμα σοκολάτας
300 γρ. γάλα
50 γρ. ζάχαρη
30 γρ. κορν φλάουρ
1 αβγό
2 κρόκους αβγών
80 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Για το γαρνίρισμα
200 γρ. βατόμουρα ή άλλα φρούτα του δάσους

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γλυκές

Δεν έτυχε…Πέτυχε!

Χρυσή Ζύμη