Ταχινοπιτάκια

Ταχινοπιτάκια

55 λεπτά
Για 6 ταχινοπιτάκια
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Για το σιρόπι

  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και τις φλούδες από το λεμόνι.
  • Μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Για τα ταχινοπιτάκια

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον φούρνο.
  • Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας 6 φύλλα.
  • Ενώνουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με την κανέλα και ανακατεύουμε.
  • Απλώνουμε σε ένα φύλλο μαργαρίνη με ένα πινέλο. Απλώνουμε περίπου 1 κ.σ. από το μείγμα ζάχαρη-κανέλα και 60 γρ. ταχίνι σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
  • Τυλίγουμε διαγώνια σε ρολό και στη συνέχεια τυλίγουμε σε σαλιγκάρι.
  • Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα 5 φύλλα.
  • Μεταφέρουμε τα πιτάκια σε ένα ταψί, αλείφουμε με μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με ζάχαρη-κανέλα.
  • Ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τα ταχινοπιτάκια από τον φούρνο και όσο είναι καυτά, απλώνουμε με ένα κουτάλι το κρύο σιρόπι.
  • Αφήνουμε 5-10 λεπτά για να απορροφηθεί το σιρόπι και σερβίρουμε.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για το σιρόπι

  • 250 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 στικ κανέλας
  • φλούδες από ½ λεμόνι

Για τα ταχινοπιτάκια

  • 100 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κ.σ. κανέλα
  • 360 γρ. ταχίνι