Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Βράζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το κορνφλάουρ σε µέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς µέχρι να πήξει το µείγµα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε την κρέµα γάλακτος και το ανθόνερο.
Σιρόπι
Βράζουμε τη ζάχαρη µε το νερό να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά χωρίς να ανακατέψουµε. Ρίχνουµε τον χυµό λεµονιού και βράζουµε για 2΄ επιπλέον. Απόσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουµε µέσα το ανθόνερο.
Ανοίγουµε τη συσκευασία Φύλλο Κρούστας για Γλυκά Χρυσή Ζύμη. Κόβουμε τα φύλλα κατά µήκος σε 3 λωρίδες. Μετά κόβουμε τη μία στοίβα λωρίδων στη µέση γιατί θα χρειαστούμε και κοντές.
Παίρνουµε µια µακριά λωρίδα και στη βάση της (σαν σταυρό) βάζουµε κάθετα µία από τις κοντές. Βάζουµε 1 κ.σ. γέµιση στο κέντρο της κοντής λωρίδας. Φέρνουµε τις άκρες της προς τα µέσα να κλείσουν τη γέµιση καλά και ρολάρουµε τη µακριά λωρίδα. Αλείφουµε µε το µείγµα κορνφλάουρ και νερό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
Τα τηγανίζουµε σε μπόλικο λάδι µέχρι να ροδίσουν. Τα µεταφέρουµε σε απορροφητικό χαρτί.
Κατόπιν τα βουτάµε ένα-ένα στο σιρόπι για 2΄-3΄ όσο είναι ακόµα ζεστά.
Τα µεταφέρουµε σε µια πιατέλα σερβιρίσµατος πασπαλίζοντας µε φιστίκι Αιγίνης.
Η συνταγή δημοσιεύθηκε αρχικά στο περιοδικό Cantina Τεύχος 27/04/2025.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 0 / 5. Vote count: 0
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.