ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/04

 

Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Χτυπάμε τους κρόκους των αβγών μέχρι να ασπρίσουν. Σ’ ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε δύο κ.σ. γάλα με το κορν φλάουρ μέχρι να γίνουν αλοιφή και κατόπιν προσθέτουμε τους χτυπημένους κρόκους και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε λίγο ακόμη γάλα και χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε μια παχύρρευστη κρέμα. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη μέχρι να βράσουν και κατόπιν αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

Ρίχνουμε το καυτό γάλα στο μείγμα των κρόκων, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Ξαναβάζουμε το νέο μείγμα στη φωτιά και δένουμε την κρέμα. Αποσύρουμε πάλι, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο και στρώνουμε τα μισά φύλλα (βουτυρώνοντας ενδιάμεσα με πινέλο). Απλώνουμε την κρέμα που ετοιμάσαμε. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας ανάμεσά τους. Ετοιμάζουμε το σιρόπι ως εξής: σε μια κατσαρολίτσα διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό και το δένουμε σε μέτρια φωτιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού.

 

Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το ανθόνερο ή την κανέλα. Χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας με καλό μαχαίρι σε φαρδιές λωρίδες. Ψήνουμε το γαλακτομπούρεκο για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του. Βγάζουμε από τον φούρνο και το περιχύνουμε, καυτό όπως είναι, με το κρύο σιρόπι. Δείτε την τεχνική σιροπιάσματος στο ειδικό βίντεο που εφτιαξε η Χρυσή Ζύμη εδώ.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.