Γαλακτομπουρεκάκια με Σιρόπι Κανέλας με Φύλλο Κρούστας για Γλυκά Χρυσή Ζύμη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 1-2 λεπτά (από την ώρα που ξεκινάει ο βρασμός). Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη ανακατεύοντας, και όταν διαλυθεί η ζάχαρη, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αφήνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

 

Οταν αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Χτυπάμε τους κρόκους και τους ρίχνουμε μαζί με το βούτυρο στο μείγμα του γάλακτος. Ανακατεύουμε και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Απλώνουμε ένα φύλλο, το βουτυρώνουμε και το διπλώνουμε στη μέση (οριζοντίως). Βάζουμε μια μεγάλη κουταλιά γέμιση στη μία άκρη, διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγετε τα γαλακτομπουρεκάκια σαν πακετάκια. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλα τα φύλλα.

 

Αλείφουμε τα γαλακτομπουρεκάκια με βούτυρο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 15-20 λεπτά. Περιχύνουμε το σιρόπι στα γλυκά. Δείτε την τεχνική σιροπιάσματος στο ειδικό βίντεο που εφτιαξε η Χρυσή Ζύμη εδώ.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.