ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/05

 

Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο βούτυρο τα πράσα, ανακατεύοντας, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.

 

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.

 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη γραβιέρα με το ζαμπόν, τα πράσα, την ροκφόρ, τους κρόκους και το ανθότυρο. Ενσωματώνουμε στο μείγμα τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά.

 

Στρώνουμε τα μισά φύλλα σε ένα βουτυρωμένο ταψί, αλείφοντας τα ένα-ένα με βούτυρο. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα της γέμισης και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα αφού τα αλείψουμε και αυτά ενδιάμεσα με βούτυρο.

 

Αλείφουμε την επιφάνεια με το χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε την πίτα στους 180°C για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα και τη σερβίρουμε ζεστή.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.