Παραδοσιακή σπανακόπιτα με φέτα. Χάρη σε αυτήν τη συνταγή για ελληνική σπανακοτυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη, φρέσκο σπανάκι και μυρωδικά, δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι στο ταψί!
Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Για την παραδοσιακή σπανακόπιτα με φέτα και χωριάτικο φύλλο
Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Πλένουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια και αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τον βασιλικό. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε 4 κ.σ. λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Τα τρίβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας να μαραθούν. Προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη και ανακατεύουμε.
Για την παραδοσιακή σπανακόπιτα με φέτα και χωριάτικο φύλλο
Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί (διαμέτρου 36 εκ.). Στρώνουμε τα μισά φύλλα της χωριάτικης ζύμης βουτυρώνοντας καλά το καθένα ως εξής: Στρώνουμε το πρώτο φύλλο καλύπτοντας περίπου τα ⅔ του πάτου και ένα μέρος από τα πλάγια του ταψιού, το φύλλο να εξέχει λίγο. Στρώνουμε το δεύτερο φύλλο με τον ίδιο τρόπο, αλλά από την πλευρά του ταψιού που είναι άδεια. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα σταυρωτά για την πιο τραγανή σπανακοτυρόπιτα.
Για την παραδοσιακή σπανακόπιτα με φέτα και χωριάτικο φύλλο
Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα της χωριάτικης ζύμης βουτυρώνοντας και πάλι καλά το καθένα και στρώνοντας τα λίγο σουρωμένα. Κλείνουμε την σπανακόπιτα διπλώνοντας στρωτά προς τα μέσα τα κάτω φύλλα που εξέχουν.
Για την παραδοσιακή σπανακόπιτα με φέτα και χωριάτικο φύλλο
Χαράσσουμε την παραδοσιακή σπανακόπιτα με φέτα και χωριάτικο φύλλοσε τριγωνικά κομμάτια. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Μόλις βγάλουμε τη σπανακόπιτα από τον φούρνο ραντίζουμε με λίγο νερό και τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα κουζίνας. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ξεσκεπάζουμε.