Κις Λορέν (Quiche Lorraine) με Κόκκινες Πιπεριές και Παπαρουνόσπορο
Μία πραγματικά απολαυστική, πεντανόστιμη και χορταστική συνταγή για Κις Λορέν, καθώς περιέχει κόκκινες πιπεριές, παπαρουνόσπορο και πλούσιο μείγμα τυριών με αφράτη Ζύμη Κουρού Χρυσή Ζύμη!
Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Βγάζουμε το ένα φύλλο Ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου (το δεύτερο φύλλο της συσκευασίας θα το διατηρήσουμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση). Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω για 15 λεπτά. Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο μια στρογγυλή ταρτιέρα διαμέτρου 22 εκ. Στρώνουμε στη βάση και τα τοιχώματά της με το φύλλο ζύμης κουρού Χρυσή Ζύμη και τρυπάμε την επιφάνειά του με ένα πιρούνι. Καλύπτουμε τη ζύμη με λαδόκολλα και γεμίζουμε το σκεύος με όσπρια ώστε να μη φουσκώσει κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε τη βάση στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 15 περίπου λεπτά στους 180°C στις αντιστάσεις πάνω-κάτω. Αφαιρούμε το χαρτί ψησίματος με τα όσπρια και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε από τον φούρνο.
Καθαρίζουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τους σπόρους τους και τις κόβουμε στα 4. Τις βάζουμε σε μια σχάρα στον φούρνο και ψήνουμε στους 200°C στις αντιστάσεις πάνω-κάτω για 12-15 λεπτά, μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις βάζουμε αμέσως σε μια σακούλα τροφίμων. Την κλείνουμε καλά και τις αφήνουμε για 10 λεπτά. Κατόπιν τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κυβάκια.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170°C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη φέτα, τα αβγά, το βασιλικό, τον μαϊντανό και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αναμειγνύουμε το μείγμα με τις πιπεριές με το τριμμένο τσένταρ και το αδειάζουμε πάνω στην ψημένη βάση. Πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο και ψήνουμε την κις λορέν στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 25 λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να σταθεί για λίγα λεπτά. Κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 5 / 5. Vote count: 1
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.