Ξεπαγώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (το άλλο το κρατάμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση). Κόβουμε το 1/3 περίπου από τα κοτσάνια των σπαραγγιών. Ζεματάμε τα σπαράγγια για 6-7 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι διαμέτρου 20 εκ. και στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας. Το τρυπάμε με πιρούνι σε διάφορα σημεία.
Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί και σκορπίζουμε μερικά φασόλια. Ψήνουμε στους 180°C για 10 λεπτά. Βγάζουμε το χαρτί και τα φασόλια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5΄.
Τοποθετούμε επάνω στην ψημένη ζύμη τα σπαράγγια, το ένα δίπλα στο άλλο. Περιχύνουμε με τα αβγά χτυπημένα, με την κρέμα, το άλα και το αλατοπίπερο. Ψήνουμε για 25΄ στον φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 5 / 5. Vote count: 1
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.