Τάρτα με Καραμελωμένα Μήλα με Φύλλο Σφολιάτας Χρυσή Ζύμη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/05

 

Προετοιμασία: Βγάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας ή σφολιάτας βουτύρου από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου (το δεύτερο φύλλο της συσκευασίας θα το διατηρήσουμε στην κατάψυξη για επόμενη χρήση). Προετοιμάζουμε τα μήλα. Τα κόβουμε και τα ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

 

Για την κρέμα μήλου: Λιώνουμε το βούτυρο σ’ ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε το μήλο σε κύβους, τη μισή ζάχαρη, την κανέλα, σβήνουμε με το ρούμι και αφήνουμε το μήλο να μαλακώσει καλά σε χαμηλή φωτιά. Θα χρειαστούν περίπου 20 λεπτά. Πολτοποιούμε το μείγμα, προσθέτουμε τις σταφίδες και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

 

Ανάβουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε το φύλλο σε μία καλά βουτυρωμένη ορθογώνια φόρμα για τάρτα, αφήνοντας το φύλλο να εξέχει από τα τοιχώματα ώστε να το διπλώσουμε αργότερα.

 

Σ’ένα μπολ αναμειγνύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τα κομμένα σε φέτες μήλα. Στη συνέχεια απλώνουμε την κρέμα μήλου στην τάρτα και προσθέτουμε τα μήλα κομμένα σε φέτες. Διπλώνουμε το φύλλο που εξέχει προς τα μέσα και αλείφουμε το με αυγο. Πασπαλίζουμε την τάρτα με λίγη ζάχαρη και ψήστε στους 180°C για μισή ώρα. Αφήνουμε την τάρτα για 10’ σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρισμα.

 

Μία μπάλα παγωτό βανίλια πολλαπλασιάζει την απόλαυση.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.