Με αυτήν τη συνταγή, να είστε σίγουροι ότι μόλις βγάλετε από το φούρνο τη λαχταριστή Τάρτα με Μήλα και Αμύγδαλα σε βάση από τραγανό Φύλλο Σφολιάτας Χρυσή Ζύμη, δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο!
Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Για την εύκολη τάρτα μήλου, ξεπαγώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (το άλλο το κρατάμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση).
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Για το φύλλο
Στρώνουμε τη σφολιάτα σε μία ταρτιέρα (διαμ. 24 εκ.) αλειμμένη με λίγο βούτυρο. Κόβουμε όσο περισσεύει, καλύπτουμε με λαδόκολλα και τοποθετούμε επάνω όσπρια. Ψήνουμε μαζί για 20 λεπτά. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα όσπρια και ψήνουμε για 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε τα μήλα με τις 3 κουταλιές ζάχαρη και τα μπαχαρικά και τα βάζουμε στην άκρη.
Για τη γέμιση
Ανακατεύουμε τη βρώμη, το αλεύρι και τα αμύγδαλα σκόνη σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και λίγο αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και φτιάχνουμε με δάχτυλά μας ένα μαλακό μείγμα.
Για τη γέμιση
Δυναμώνουμε τον φούρνο στους 200°C. Στρώνουμε τα μήλα πάνω στην τάρτα και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα φιλέ και 1 κουταλιά ζάχαρη.
Για τη γέμιση
Ψήνουμε για 30 λεπτά. Σερβίρουμε την τάρτα μήλου προαιρετικά με σαντιγί.