Τάρτα με Μήλα και Αμύγδαλα με Φύλλο Σφολιάτας Χρυσή Ζύμη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Ξεπαγώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (το άλλο το κρατάμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση). Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε το φύλλο της σφολιάτας σε μία ταρτιέρα (διαμ. 24 εκ.) αλειμμένη με λίγο βούτυρο. Κόβουμε όσο περισσεύει, καλύπτουμε με λαδόκολλα και τοποθετούμε επάνω όσπρια. Ψήνουμε μαζί για 20 λεπτά. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα όσπρια και ψήνουμε για 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε τα μήλα με τις 3 κουταλιές ζάχαρη και τα μπαχαρικά και τα βάζουμε στην άκρη.

 

Ανακατεύουμε τις νιφάδες βρώμης, το αλεύρι και τα αμύγδαλα σκόνη σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και λίγο αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και φτιάχνουμε με δάχτυλά μας ένα μαλακό μείγμα. Δυναμώνουμε τον φούρνο στους 200°C. Στρώνουμε τα μήλα πάνω στην τάρτα και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα φιλέ και 1 κουταλιά ζάχαρη.

 

Ψήνουμε για 30 λεπτά. Σερβίρουμε προαιρετικά με σαντιγί.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.