Το καλοκαίρι μετά το μπανάκι θέλεις κάτι ανάλαφρο και γευστικό. Θέλεις μια πίτα με Φύλλο Κρούστας Χρυσή Ζύμη, σολομό, τρυφερά κολοκυθάκια, ψιλοκομμένο τζιντζερ και άρωμα από λάιμ!

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε τα φύλλα και τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο σε καλά λαδωμένο ταψί. Τα τρυπάμε και τα ψήνουμε για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

 

Πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτά μπαστουνάκια και τα μαρινάρουμε σε ένα μπολ με το αλάτι, το σησαμέλαιο και τον χυμό από 1 λάιμ. Βάζουμε το φιλέτο σολομού με το τζίντζερ και τον χυμό από μισό λάιμ σε λαδόκολλα και το ψήνουμε για 12 λεπτά. Όταν κρυώσει το σπάμε σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον υπόλοιπο χυμό λάιμ και το wasabi και τα απλώνουμε στην τάρτα. Βάζουμε τα κομμάτια σολομού από πάνω.

 

Σουρώνουμε το κολοκύθι από τα ζουμιά του και γαρνίρουμε την πίτα. Πασπαλίζουμε με ξύσμα λάιμ και κόλιανδρο και σερβίρουμε. Μπορούμε να πασπαλίσουμε και με 1 κ.γλ. παπαρουνόσπορο.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.