Πουγκάκια με Κοτόπουλο και Λαχανικά με Φύλλο Κρούστας για Πίτες Χρυσή Ζύμη

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/04

 

Βγάζουμε το φύλλο από το ψυγείο και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ζεματίζουμε τα πράσινα φύλλα από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Έπειτα, κόβουμε σε λεπτές κορδελίτσες με τις οποίες θα δέσουμε αργότερα τα πουγκάκια. Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με το λάδι τα κρεμμύδια και τον κιμά και ανακατεύουμε καλά.  

 

Προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και βράζουμε τον κιμά για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την τομάτα, τα καρότα, την πατάτα, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά. Προς το τέλος, προσθέτουμε το καλαμπόκι και βράζουμε πάλι, μέχρι να πιει τα υγρά του. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει. Ρίχνουμε στο μείγμα τη φρυγανιά, την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε τα υλικά.  

 

Κόβουμε κάθε φύλλο κρούστας σε 4 κομμάτια, σε σχήμα σταυρού. Παίρνουμε δύο κομμάτια και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο αφού πρώτα τα αλείψουμε με ελαιόλαδο. Βάζουμε ένα κουτάλι γέμιση στη μέση και τα κλείνουμε σε πουγκάκια. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 170°C για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.  

 

Δένουμε με τις κορδελίτσες φρέσκου κρεμμυδιού τα πουγκάκια. Αφού κρυώσουν, σερβίρουμε σε μια πιατέλα.
Δείτε τεχνικές και μυστικά για τέλεια πουγκάκια από τη Χρυσή Ζύμη στο παρακάτω βίντεο εδώ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.