Πίτα με Ρύζι, Σέσκουλα και Σύγκλινο με Χωριάτικο Φύλλο Χρυσή Ζύμη

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βράζουμε το ρύζι σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά και όταν είναι έτοιμο, το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη. Σε άλλη κατσαρόλα, με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα σέσκουλα και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε με άφθονο κρύο νερό και τα πιέζουμε καλά με τα χέρια μας για να μη μείνουν υγρά.  

 

Ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο σε μικρό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το σύγκλινο για 4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά κι έπειτα, ρίχνουμε τα σέσκουλα. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη και μεταφέρουμε το μείγμα σε λεκάνη. Προσθέτουμε τα αβγά, τη μυζήθρα, το ρύζι, το μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180°C βαθμούς. Αλείφουμε το ταψί μας με ελαιόλαδο, στρώνουμε ένα φύλλο και το βουτυρώνουμε ή το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Επαναλαμβάνουμε με 6 φύλλα. Απλώνουμε τη γέμιση και γυρίζουμε τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα.  

 

Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 5 φύλλα, τα οποία λαδώνουμε ένα-ένα, και αν εξέχουν τα κόβουμε. Ραντίζουμε με λίγο νερό, χαράσσουμε την πίτα επιφανειακά και την ψήνουμε στους 180°C για 50 λεπτά περίπου.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.