Να μια εύκολη και πρωτότυπη συνταγή για το τέλειο κέρασμα! Λαχταριστά κοτοπιτάκια με γιαούρτι από τραγανό Φύλλο για πίτες Χρυσή Ζύμη!
Έχουμε για σας τη συνταγή για το πιο λαχταριστό σνακ! Κοτοπιτάκια με γιαούρτι και τραγανό Φύλλο για πίτες Χρυσή Ζύμη. Ετοιμάστε τα για το τέλειο κάλεσμα!
Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Αφήνετε το φύλλο κρούστας να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Για τη γέμιση
Βράζετε το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό. Το αποσύρετε με την τρυπητή κουτάλα. Καθαρίζετε το κοτόπουλο από τις πέτσες και τα κόκαλα και το ψιλοκόβετε.
Για τη γέμιση
Λιώνετε το βούτυρο σ’ ένα βαθύ τηγάνι και ροδίζετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε τον κύβο και σιγοβράζετε 10’.
Για τη γέμιση
Ανακατεύετε το γιαούρτι με το σιμιγδάλι και το τρίμμα της φέτας. Χτυπάτε τα 3 ολόκληρα αυγά και τον 1 κρόκο με το μπέικιν πάουντερ και το αλατοπίπερο και τα προσθέτετε στο μείγμα του γιαουρτιού. Κατεβάζετε τα κρεμμύδια από τη φωτιά και τους προσθέτετε το κοτόπουλο, το μαϊντανό και το μείγμα του γιαουρτιού.
Για τη σύνθεση
Κόβετε κάθε φύλλο σε 3 φαρδιές λωρίδες. Τις αλείφετε με λάδι και τις τοποθετείτε ανά δύο τη μια πάνω στην άλλη. Απλώνετε στη μια άκρη 1-2 κουταλιές από το μείγμα της γέμισης και τυλίγετε σε ρολάκι. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία φτιάχνοντας 15 ρολάκια.
Για τη σύνθεση
Αλείφετε την επιφάνειά τους με το δεύτερο κρόκο χτυπημένο με λίγο γάλα. Βάζετε τα πιτάκια σε λαδωμένο ταψί και ψήνετε 30’-35’ στους 200° C, μέχρι να ροδίσουν καλά.