λεξικό

Σπανάκι

Ένα πολύ νόστιμο και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά λαχανικό, το σπανάκι έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο, β-καροτένιο, βιταμίνες C, Ε, και Β, σελήνιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο και μαγνήσιο. Είναι πολύ καλό για τη σωστή λειτουργία του εντέρου ενώ συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και του νευρικού συστήματος. Το συναντάμε σε πράσινες σαλάτες, υγιεινά μαγειρευτά και βέβαια σε πολλά είδη πίτας.

Φέτα

Σίγουρα το πιο διαδεδομένο είδους τυριού στην Ελλάδα, καθώς συχνά στην καθημερινότητα η λέξη “τυρί” ταυτίζεται με τη φέτα. Λευκό, μαλακό ή ημίσκληρο τυρί Π.Ο.Π με πλούσια γεύση και υψηλή διατροφική αξία, σημαίνει ότι προέρχεται από συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας και γίνεται με γάλα από συγκεκριμένες φυλές αιγοπροβάτων. Αποτελεί απαραίτητο συστατικό της χωριάτικης σαλάτας ενώ είναι ο πρωταγωνιστής της τυρόπιτας, της σπανακοτυρόπιτας και πλήθος άλλων εδεσμάτων της ελληνικής κουζίνας.

Χωριάτικο φύλλο Ολικής Άλεσης

Η μέθοδος παρασκευής τροφής ολικής αλέσεως σημαίνει ότι ο καρπός του φυτού αλέθεται ολόκληρος, χωρίς την απομάκρυνση του φλοιού. Έτσι, τα προϊόντα ολικής άλεσης είναι ζυμωμένα με αλεύρι από ολόκληρο τον καρπό του σιταριου και αποτελούν πηγή φυτικών ινών που συμβάλλει στην καλή λειτουργία του οργανισμού μας.