Αμυγδαλωτά Πιτάκια με Αμαρέτο με Φύλλο Κρούστας για Γλυκά Χρυσή Ζύμη

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, τα αμύγδαλα σε πούδρα, το αλεύρι και τα αβγά για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το λικέρ και τα αμύγδαλα φιλέ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.  

 

Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση (κάθετα), αλείφουμε ένα κομμάτι φύλλο με βούτυρο και βάζουμε ένα κουτάλι γέμιση. Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό (σαν μπουρεκάκι), κλείνοντας τις άκρες προς τα μέσα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα. Πασπαλίζουμε τα πιτάκια με αμύγδαλο φιλέ και τα αραδιάζουμε σε καλά βουτυρωμένα ταψιά.  

 

Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αν θέλουμε, πριν τα σερβίρουμε τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.