Ανοιχτή Πίτα με Κρέμα Γιαουρτιού και Φράουλες με Φύλλο Κρούστας για Γλυκά Χρυσή Ζύμη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Βγάζουμε το Φύλλο κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο. Θα το απλώσουμε στα φύλλα με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής. Προετοιμάζουμε τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε με λίγο από το βούτυρο. Ετοιμάζουμε την κρέμα γιαουρτιού. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ανακατεύουμε το γιαούρτι, το αμύγδαλο, τη βανίλια και το μέλι. Προσθέτουμε τους κρόκους στο μείγμα. Ενώνουμε το μείγμα με τη μαρέγκα.

 

Απλώνουμε βούτυρο στο πρώτο φύλλο, βάζουμε το δεύτερο φύλλο από πάνω σταυρωτά και επαναλαμβάνουμε με το βούτυρο. Κάνουμε το ίδιο με τα επόμενα δύο φύλλα. Βάζουμε λίγη από την κρέμα γιαουρτιού. Συνεχίζουμε με τα επόμενα φύλλα μέχρι να τελειώσουν. Τα τοποθετούμε τσαλακωμένα στη φόρμα και γεμίζουμε τα κενά με την κρέμα γιαουρτιού. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες από το κοτσάνι τους. Κρατάμε τις μισές για το σερβίρισμα και τις υπόλοιπες τις περνάμε από multi μέχρι να γίνουν πουρές. Βάζουμε τον πουρέ πάνω πάνω στη φόρμα, στις πτυχώσεις που σχηματίζουν τα φύλλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.

 

Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου, μέχρι η κρέμα γιαουρτιού να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σερβίρουμε με φρέσκες φράουλες.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.