Χωνάκια με Κρέμα Φράουλας με Φύλλο Κρούστας για Γλυκά Χρυσή Ζύμη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/04

 

Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κόβουμε τα φύλλα στα τρία, πρώτα κάθετα και έπειτα οριζόντια. Παίρνουμε ένα τετράγωνο κομμάτι φύλλου, αλείφουμε με βούτυρο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη, βάζουμε άλλο ένα φύλλο από πάνω, αλείφουμε με βούτυρο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τελειώνουμε με άλλο ένα φύλλο που το βουτυρώνουμε μόνο. Ετοιμάζουμε έτσι 36 τέτοια «πακέτακια».  

 

Τυλίγουμε κάθε ένα πακετάκι σε χωνάκι, το βάζουμε σε μεταλλική θήκη για κορνέ και ψήνουμε στον φούρνο, για 8-10 λεπτά, στους 175°C. Βγάζουμε από τον φούρνο, ξεφορμάρουμε από τα χωνάκια και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.  

 

Κρέμα: Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει και να έρθει σε σημείο βρασμού. Χτυπάμε τα αβγά με το κορν φλάουρ και τη βανίλια και προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας γρήγορα και συνέχεια. Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αφήνουμε και κρυώσει καλά. Προσθέτουμε τις φράουλες, ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα χωνάκια με την κρέμα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.  

 

Μεταλλικά φορμάκια για κορνέ θα βρείτε στα καταστήματα με είδη κουζίνας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως φόρμα και λαδόκολλα που θα έχετε κάνει χωνάκι, βουτυρωμένη καλά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.