Σιροπιαστές Φωλιές με Σοκολάτα από τον Άκη Πετρετζίκη με φύλλο κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/05

 

Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Για το σιρόπι  

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα, τις φλούδες από το λεμόνι, τη γλυκόζη και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε 2-3 λεπτά να βράσει και να λιώσει η ζάχαρη. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για το γλυκό 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Παίρνουμε ένα φύλλο και πασπαλίζουμε με βούτυρο. Ακουμπάμε στην άκρη της μικρής πλευράς μια σούβλα 40 εκ. και αρχίζουμε να τυλίγουμε σε ρολό αφήνοντας 3-4 εκ. κενό στην άλλη άκρη του φύλλου. Σουρώνουμε το φύλλο, αφαιρούμε τη σούβλα και τυλίγουμε το γλυκό, ώστε να ακουμπήσουν μεταξύ τους οι δύο άκρες του και το κομμάτι του φύλλου που δεν τυλίξαμε να είναι στο κέντρο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα.

Για το γλυκό 

Μεταφέρουμε τα γλυκά σε βουτυρωμένο ταψί 30×40 εκ. και ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και με μια κουτάλα περιχύνουμε απευθείας το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε στην άκρη 3-4 ώρες μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι.

Για την γκανάς 

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να πάρει μια βράση. Σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια. Αφήνουμε λίγα δευτερόλεπτα για να αρχίσει να λιώνει η κουβερτούρα και στη συνέχεια ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει. Γεμίζουμε το κέντρο του γλυκού με την γκανάς, πασπαλίζουμε με φιστίκι τριμμένο και σερβίρουμε. Δείτε το βίντεο με τη συνταγή εδώ.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.