Αν αγαπάς τις παραδοσιακές γεύσεις, τα χορτοπιτάκια είναι η απόλυτη επιλογή! Γεμισμένα με σπανάκι, άγρια χόρτα, μυρωδικά και φρέσκια μυζήθρα, συνδυάζουν την πλούσια γεύση της ελληνικής φύσης με τη βουτυράτη, τραγανή υφή της σφολιάτας. Ιδανικά για κάθε στιγμή της ημέρας.
Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 συσκευασία Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
1/2 κιλό σπανάκι
1 ματσάκι μαϊντανός
1/2 φλιτζάνι τσαγιού δυόσμος ψιλοκομμένος
1/2 φλιτζάνι τσαγιού μάραθος ή άνηθος ψιλοκομμένος
Ανοίγουμε με έναν πλάστη και τα δύο φύλλα σφολιάτας, σε φύλλα πάχους 1/2 εκατοστού και τα κόβουμε σε δίσκους με οδηγό ένα πιατάκι του τσαγιού. Πλένουμε τα χόρτα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Τα ψιλοκόβουμε και τα αλατίζουμε τρίβοντάς τα με τα χέρια για να μαραθούν.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τον μάραθο ή τον άνηθο, τα κρεμμύδια, το λάδι, το κρασί, πιπέρι, τη μυζήθρα και ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε τη γέμιση στους δίσκους, διπλώνουμε στα δύο, κλείνουμε καλά, πατώντας τις άκρες με πιρούνι.
Τα αλείφουμε με αυγό, πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγο σουσάμι και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στους 180-200°C μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 0 / 5. Vote count: 0
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.